КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Вучић је поделио и Српску православну цркву Назад
Датум: 14. Мај 2019. Време: 14:36

Илић: Вучић је поделио и Српску православну цркву

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је  да је Александар Вучић  успео да подели све у Србији што може, од сељака и радника, преко војске и полиције.

„Сада је одласком на Сабор успео да подели и последњу институцију у Србији која је била јединствена , Српску православну цркву. Разорио је целу српску опозицију и прави и позицију и опозицију по његовој мери. Поделио је народ на оне који су против њега и његове сендвичаре. Они који су против њега су грађани другог реда. Немају право ни на посао, ни на живот“, оценио је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да председник Србије распродаје државу , да би очувао власт.

„Пљачкају народ акцизама на гориво и струју које нигде у свету нису толике , а онда тако пуне буџет па тим парама потпкупљују сумњиве стране инвеститоре са по 10.000 евра по радном месту, док све што је српско умире – и привреда и економија и српско село“, навео је Илић.

Он је казао да су министри и премијерка толико бахати да понижавају грађане.

„Вучић уместо парламенту, Синоду подноси извештај о преговорима о Косову. Па то нико и нигде нормалан не ради. Шест година српски парламент не зна шта он преговара , ни шта су му планови за Косово. Њему је успело што ником  до сада није“, казао је Илић.

Он је критиковао министра пољопривреде Бранислава Недимовића који је казао да је српска пољопривреда ушла у пету брзину.

„Опет само њихов маркетинг. Какву пету брзину са субвенцијама од два до четири динара по стаблу засада. Литар млека кошта 24 динара, па кофа млека треба за две кафе. Све је само шминка и маркетинг и Вучића и његове странке“, сматра Илић.

Председник Нове Србије је критиковао , како је рекао, распродају , српских фирми.

„ПКБ дао  Арапима, Београд на води, аеродром Французима , довео Лидл, уништио Симпо, српског гиганта за производњу намештаја и довео неку трећеразредну Икеу, све да би се одржао на власти и добио подршку. А шта Србија има од тога? Ништа. Стално се прича како не излази из авиона. Магарац у Беч, магарац из Беча. Држава од тога нема никакву корист“, навео је Илић.

Он је казао да је Нова Србија отпочела сарадњу са Народним покретом Динара – Дрина – Дунав и захвалио се том покрету на подршци.

Председник Покрета Динара- Дрина – Дунав Томислав Бокан је истакао да је Србији сада више него икада потребно национално јединство и постављање темеља државности. Он је позвао све људе који имају национални осећај и који су патриоте да се прикључе Новој Србији и Покрету Динара – Дрина –Дунав у борби за Србију.