КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Вучић у парламенту направио свој ријалити шоу Назад
Датум: 28. Мај 2019. Време: 13:25

Илић: Вучић у парламенту направио свој ријалити шоу

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да је председник Србије Александар Вучић када се обраћао посланици у парламенту говорећи о Косову направио свој ријалити шоу.

„О тако озбиљном проблему ништа конкретно није речено. Он је причао два сата и Аљек се одлично увежбао да прича ,а да ништа не каже. У Скупштини Србије су били Вучићеви и Шешељеви радикали. Оно што сви заборављају , ти исти и Дачић који је седео тамо су 1999. били на власти када је Србија бомбардована и када је потписан Кумановски споразум. Они су тада урадили шта су урадили, тада је косовски проблем био на врхунцу“, рекао је Илић.

Он је додао да је излазак Српске листе на Косовске изборе по законима Косова заправо било признавање Косова и додао да је акција Росу на северу Косова показала неспособност српских власти.

„Вучић је говорио како ће бити ухапшени српски полицајци. А на крају ништа није јасно српска мафија, косовска мафија, српска полиција, косовска полиција , ко разуме о чему они причају тај је за Нобелову награду.“, казао је Илић.

Он је додао да је јадна држава у којој спољну , а и било какву политику води Палма.

„Овај парламент је највећа брука коју сам видео за 27 година од када сам у политици. Ово никада нисмо имали у Скупштини Србије што имамо данас. Народ мора да схвати да морамо да мењамо систем и оне који нас воде. Нама сви одоше. И лекари и сестре и возачи и мајстори. У Србији ће још мало остати само Вучић и талог сендвичара окупљен око њега“, казао је Илић.

Он је додао да Србија мора да се очисти од Весића, Триванки, Синише Малог и да мора да се успостави нови политички систем и да се нађу умни људи који ће повести Србију.

Председник Извршног одбора Нове Србије Мирко Јовић оценио је да је седница парламента била катастрофална.

„Држава и народ су предати у руке шизофреном човеку који с једне стране има за саветника Шешеља, а са друге Чеду Јовановића. И једног и другог прихвата и хвали и захваљује им се. То је шизофрена политика“, оценио је Јовић.

Он је додао да косовске Албанце воде војници ,а српски народ неспособњаковићи.

„Ти косовски војници можда нису добри, али они зацртају свој циљ и иду ка њему. Нас воде они који ништа не могу и нипта не знају. Они који немају ни једну конкретну ствар како да реше горући проблем у држави осим испразне приче од два сата у којој ништа није речено“, казао је Јовић.