ИНТЕРВЈУИ
Интервју за портал Novinar.rs Назад
Датум: 10. Јун 2019. Време: 13:31

Веља Илић: Моја је дужност да помирим четнике и партизане и помогнем младима да освоје слободу и ослободе правду.

О Велимиру Вељи Илићу, председнику Нове Србије, нема потребе пуно писати ни правити уводе.

Легендарни херој петооктобарске револуције, човек из народа и у народу омиљен а омражен и на црној листи код политичара, како оних из власти, тако и оних из опозиције.

Омражен и на црној листи је јер о њима много зна, а како најављује Илић, “дошло је време да се своде рачуни и да се отвори ‘Пандорина кутија’ о сваком ко је учествовао у сатирању, понижавању, пљачкању и бацању на колена ове земље и овог народа.”

Разговор са Велимиром Илићем је вођен у више наврата а због обимности и великог броја питања и тема о којима се причало није завршен, тако да ћемо вам у овом тексту пренети само део онога што је Илић изнео током разговора, а комплетан интервју ће бити довршен и објављен у целини нардних дана.

 

Зашто још увек у политици, зар Вам се није смучила?

– Па на то питање ћу најпре одговорити цитирајући Ирену Живковић: “Зар ти не чујеш те вапаје деце која верују да ћемо их спасити? Ми смо их научили да нам верују! Ми смо у њиховим очима направили од себе хероје! И сада окрећемо главу? И сада рукама затварамо уши? Зар не чујеш вапаје оних које смо се обавезали да бранимо?!”

– Е због те деце, због ових младих људи који беже из ове прелепе земље, због деце која треба тек да се роде, моја је дужност, обавеза и заклетва да се за њих и због њих, и заједно са њима борим и изборим да Србија постане земља у којој ће та иста деца имати будућност а у којој ће се радо вратити они који су већ отишли. И ово што причам није нека бајка или отрцана парола коју сви политичари врте пред изборе, ово је моја обавеза и циљ који је реалан и остварив а ја одлично знам начин како га остварити.

Прихватам на себе део кривице за оно што су битанге  од 5.ог октобра па до данас радиле и хоћу ту грижу савести да скинем са срца, а да битанге заврше тамо где им је место.

Та моја борба која предстоји је уједно и начин да оперем и своје грешке и своје грехове доводећи разноразну олошарију на власт. Нико није безгрешан, све што сам у животу радио, радио сам чистог срца и из најбоље намере ал’ ето, ја прихватам на себе део кривице за оно што су те битанге  од 5.ог октобра па до данас радиле и хоћу ту грижу савести да скинем са срца, а да битанге заврше тамо где им је место.

И доста је било оне приче да се политичари кажњавају на изборима. То су бајке за малу децу и шарена лажа за хипнотисани народ. Политичари се морају кажњавати одузимањем имовине и дугогодишњом робијом. И тако ће и бити.

Кад се промени ова власти, а потпуно сам сигуран да је неће заменити интересна група која саму себе назива опозицијом, прво ћемо почети од мене са испитивањем порекла имовине па на даље. Ја сам богат човек у сваком погледу, па и у материјалном, и знам да сам све у животу с муком стекао и не може ми нико ништа што се тога тиче, могу само да плаћају своје “независне” новинарчиће да пишу глупости и небулозе о мени, како би ме што више окаљали и умањили јачину аргумената које ћу тек износити

Међутим, приближава се дан кад ће свако морати да објасни како је стекао те милионе, камионе, авионе, јахте, куће на Дедињу, рачуне на Сејшелима, Кипру, како су куповане фабрике и како је продавана Србија… ма знају грађани све шта се дешавало и не заборављају. Грађани памте, а памтим и ја. Сем што памтим, ту су и неки папири и многобројни други материјални докази… тако да многима сат убрзано откуцава крај.

 

Како до тога, с ким?

– Прво и основно, морамо моментално зауставити рат који још увек траје између четника и партизана. Почео је 1941. и никад се није завршио. И то је моја обавеза. Ако не може да се заврши рат, онда бар неко примирје док се Србија не подигне на ноге, док не обезбедимо да свако дете има једнаке шансе за будућност, док радник не буде имао 1.000 евра плату и док сељаку не буде једина обавеза да се бави својим послом а да му држава преко задруга обезбеди откуп и гарантовану цену. Кад све то буде готово и кад се уреди оно што не ваља у Србији, почевши од правосуђа, медија, културе… и да не набрајам даље, знамо сви добро шта не ваља, а ја вам гарантујем да се то може све завршити за највише две година, е онда нек партизани и четници наставе своје ратове ако буду морали, само ја бих најрадије да то раде неки млади историчари, а не ови који су писали историју у зависности од тога која им страна више плати.

Србија добро зна ко је Веља Илић, знају то и они који су за кокарду и они који су за петокраку и сигуран сам да ће ме послушати и једни и други и да су довољно разумни да схвате да је у питању опстанак и државе и нације. На томе већ увелико радим. Идеологије на страну, време је да се спашавамо, усправљамо, подигнемо Србију из пепела и од ње направимо предивно место за све.

 

Добро, и да се деси то, како мислите подићи Србију из пепела и не рекосте с ким?

Земљорадници

Радници

Незапослени

Омладина

 

– Ви знате шта је зрно? Зрно жита, зрно кукуруза… Посадиш зрно, из тог зрна изникне пшеница од које направиш хлеб којим се прехраниш и живиш. Без тог зрна нема живота. Е па у овом тренутку то зрно живота за Србију су земљорадници, радници, незапослени и омладина. Е ја те људе окупљам око себе и Нове Србије, оне који знају шта је мука, оне који знају да може то другачије и боље. Односно, заједно се окупљамо, износимо проблеме, предлоге, идеје, дају се решења.

Сви смо оставили идеологије по страни, небитно ко је атеиста а ко верник, ко је које националности… ту смо да направимо најбољи план и да се изборимо да се тај план спроведе у дело. Ја сам ту, слушам их и због дугогодишњег политичког искуства усмеравам којим путем треба да иду, на који начин да се нешто лакше оствари, кога да избегавају а с ким је сарадња могућа. Организујемо се по свим градовима и Нова Србија је само стожер и пружа логистичку подршку како би ти људи могли да се окупе. Нико од њих не мора да буде члан Нове Србије ако не жели, али план и стратегију за ускрснуће Србије која се приводи крају, морају сви, па и ја први, до задњег слова поштовати.

То су предивни људи чија имена нису позната широј јавности, али су поштовани и цењени у местима у којима живе. Велики број пријатеља имамо у полицији и војсци и они су ту да се консултујемо око неких решења, мада они због свог посла не смеју активно да се укључе у наш рад.

Има нас по целој Србији и све нас је више, од Врања, Неготина, Панчева, Новог Сада… за Београд и Шумадију да не причам. С нама је студент који је до скоро био у једном ултра либералном покрету, синдикалац који са једном платом издржава четворо деце и супругу, пољопривредници из Баната који муку муче са битангама који су куповали фабрике за три евра… Наравно уз нас је велики број људи средњих година који су после пљачкашке приватизације остали без посла или људи који не могу физички издржати ропске услове рада код Вучићевих страних инвеститора. Све су то одлични стручњаци, мајстори, инжењери, економисти, жене, мајке, и запослене и домаћице, хероји које на својим леђима носе читаве породице… И сви су ту са својим знањем, жељом, снагом и огромном храброшћу и одлучношћу, и верујте ми, са блиставим предлозима и решењима. Запамтите ЗРНО, само земљорадници, радници, незапослени и омладина су излаз из ове провалије у којој смо упали.

Може ли да се чује неко од тих решења?

– Прво, да знате, за свако питање које се покрене и које је од виталног интереса, консултујемо и наше  озбиљне стручњаке за ту област, било да су правници, економисти, медицински радници, стручњаци за међународно право, безбедоносне стручњаке. Вама лично је познато колики број искрених пријатеља имам у САД, Европској унији, Русији, Кини, земљама у окружењу… Сви су они на високим положајима у администрацијама тих држава, и с њима се консултујем о томе каква би реакција била тих моћних држава на потезе које би морали да спроведемо. Могу Вам рећи да сем пар земаља у окружењу, нико озбиљније није заинтересован за Србију, што је идеално за промене које морају да се десе и које морамо да изборимо.

– Решења која припремамо и за која сам сигуран да ћемо већ после следећих избора бити у могућности да спроводимо Вам не могу сад рећи, није прави тренутак, обећавам да ћете их сазнати ускоро, једино могу навести пар детаља која Вас могу усмерити:

На пример, према врло прецизним и провереним више пута подацима, повратком само тзв. кипарских пара, поништавањем свих штетних приватизација, хапшењем олоша и одузимањем незаконито стечене имовине од 1990. до данас могли би да вратимо целокупни спољни дуг Србије, и да остане још толико да уложимо у пољопривреду, индустрију, здравство, обрзовање и то је тако лако и једноставно и верујте ми, врло изводљиво, само се не спроводи јер није у интересу злотвора који владају или су владали Србијом.

Запамтите, све се зна и сви папири постоје, зна се код кога, ко их све чува и шта је потребно да се ти папири обелодане и спроведе већ једном оно што је давно требало. Зна се тачно ко је и како и уз чију помоћ дошао до којих пара, ко је колико добио да се донесе неки закон, ко је колико добио да се не буни превише… Србија је мала земља, све се зна, о свакоме се зна и постоји довољан број патриота у службама безбедности који чекају да на чело тих служби дођу људи у које ће имати поверење да им сву ту документацију предају. Ни један тужилац ни судија неће тад моћи да се прави блесав.

– И да поручим оним “правницима” који су плаћени да причају да нешто не може ретроактивно да се уради или да причају о застаревању неких кривичних дела, да престану да лажу више овај напаћени народ и штите своје газде – политичке и тајкунске бандите. Овај народ је жељан правде и кад буде кренуо ту правду да ослобађа не бих да сам у кожи оних који су је заробили.

Наставак интервјуа у коме председник Нове Србије Велимир Илић прича о поткупљеним синдикатима, страним инвеститорима, продаји пољопривредног земљишта странцима, влада ли Вучић Србијом или неко влада Вучићем, неспособној власти, подобној опозицији, Косову и Метохији, Слободану Милошевићу, поновној индустријализацији Србије, како раскинути међународне уговоре који су штетни по Србију, ко организује разноразне  протесте у Србији и још много тога читајте на сајту Новинар.рс  ускоро…

Новинар.рс/ М. Миловановић