ИЗ ОДБОРА НС
Председник Нове Србије Велимир Илић данас је у посети Ивањичком крају Назад
Датум: 13. Јун 2019. Време: 10:57

Председник Нове Србије Велимир Илић данас је у посети Ивањичком крају. Управо је у току емисија у радију Јавор. Вељо, како га народ овде зове, објашњава иницијативу Нове Србије да се укине акциза на дизел гориво за пољопривреду. У пратњи председника Илића су Светлана Јанковић члан Извршног одбора и Горан Андрић из Београда, Марија Булија из градског одбора Чачка и Мирко Јовић председник Извршног одбора Нове Србије.
Након Ивањице, делегација Нове Србије посетиће села Мочиоци , Катиће у Ивањичкој општини, као и Штитково које припада Новој Вароши и Златиборском округу.

У наставку посете Ивањичком крају, велика размена енергије између Велимира Илића и народа у селу Миоковићи. Вељо је са сарадницима обишао зграду школе, пут, мост и цркву које је градио председник Нове Србије. Посебно дирљив је био дочек у кући Илије Тодоровића. Три генерације Тодоровића, њихове комшије, рођаци и кумови провели су више сати у разговору и плановима за обнову Србије као слободне и суверене државе. Посети Миоковићима се придружио и Милан Гачевић повереник Извршног одбора Нове Србије за Златиборски округ и Душан Марјановић члан општинског одбора Нове Србије у Ивањици.