ИЗ ОДБОРА НС
Велики празник свете Тројице Назад
Датум: 16. Јун 2019. Време: 11:16

На данашњи велики празник свете Тројице или како народ каже Тројичин дан, председник Нове Србије Велимир Илић присуствовао је литургији у манастиру Свети Стефан у Сланцима поред Београда.
Након литургије Игуман Андреј са свештенством угостио је Илића и његове сараднике на ручку коме је присуствовало седам стотина верујућег народа.
У делегацији Нове Србије, поред Веље, били су Мирко Јовић председник Извршног одбора, Пеђа Милосављевић и чланови председништва и Извршног одбора: Зоран Стојковић, Надежда Станимировић, Драган Илић, Раде Томашевић, Горан Андрић и Светлана Јанковић.
Након ручка, Игуман манастира Сланци, у гостопримници је примио посебно делегацију Нове Србије.
Председник Илић је предложио да манастир ускоро организује грађевински одбор за изградњу нове трпезарије. Веља је показао спремност да настави са великим грађевинским радовима, као што је то деценијама чинио у бројним манастирима и црквама Српске православне цркве. Игуман је председнику Нове Србије поклонио репринт издања три књиге из деветнаестог века које су пописале злочине над Србима на Косову и Метохији у време турске а нарочито шиптарске окупације тог времена. Делегација Нове Србије посетила је и Велико село. Повереник странке и члан општинског одбора Нове Србије за Палилулу Драгослав Анастасијевић упознао је госте са проблемима основне школе и фудбалског клуба Дунав. Проблеме су представили директор школе Лидија Савић и председник фудбалског клуба Драган Марјановић са сарадницима.
Ово је био још један дан уласка Нове Србије директно у народ, јер она је настала ИЗ НАРОДА, ЗА НАРОД !!!