КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Ови Вучићеви не могу да сачувају тестове за матуру, па како ће да сачувају државу и територију? Назад
Датум: 18. Јун 2019. Време: 14:47

Илић: Ови Вучићеви не могу да сачувају тестове за матуру, па како ће да сачувају државу и територију?

 

Председик Нове Србије Велимир Илић оценио је данас да је то што су

 „ проваљени“ и продавани тестови за матурски испит „невиђена брука , која се понавља“ и да је власт показала неспособност да сачува тестове , па се запитао како ће  ти исти да сачувају државу.

„Матурске тестове обезбеђивала полиција, Биа , сви редом и на крају  проваљени. Па људи моји како је то могуће. Сада министар каже неко је украо тестове. Па како неко. Кривица је до министра и министарства . Па они не могу да сачувају матурске тестове да их неко не провали како ће државу и територију да сачувају“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да Србија са овом влашћу нема будућност и да је све што ових дана може да се види наставак путујућег  циркуса у коме Вучић покушава да оправда своју неспособност пребацујући одговорност  на функционере које је он бирао и постављао.

„Сетио се после седам година да хоће да се приближи народу , па сада прича о бахатости својих функционера као да их је ту поставио неко други, а не он. Он би сада да буде опозиција , јер је схватио да су његови кадрови уништили градове по Србији“, истакао је Илић.

Он је додао да је у Србији проблем и опозиција која „ по мишљење иде код Палмера и у Брисел“.

„И тај део опозиоције се намеће као једина опозиција у Србији. А ако иду код Палмера по мишљење ја не видим каква је разлика између њих и Вучића. Ако их доведе исти ментор само ће променити ликове, а Весић, Триванка и Динкић прећиће опет на ту страну. Овде систем потпуно труо. А ми не можемо да живимо као гавранови 400 година , па имамо 10 година да бацимо на Тадића, па 10 година да бацимо на Вучића. Нема Србија толико времена за бацање више. Народ мора да се опамети и сам да гласа ,а не да се води из Брисела“, рекао је Илић.

Илић је оценио да је ситуација у Црној Гори напета, јер је то последица онога што Вучић прича да Србија има најбоље односе са Црном Гором икада.

„У Црној Гори сви они који се изјашњавају као Срби никада нису били у лошијем положају. Прогоне их као на Косову. А ти Вучићу ништа не радиш и ако мало- мало идеш на консултације са својим пријатељем Милом“, истакао је Илић.

Он је запитао како је могуће да се министарка грађевине и председница Владе за исту деоницу пута Кузмин –Сремска Рача „фрљају „ са различитим цифрама колико кошта и да је разлика 160 милиона евра.

„Министарка грађевине каже да тај пут кошта 274 милиона, а онда после седам дана изађе Брнабићка и каже 430 милиона. Па људи то је 160 милиона евра разлике. То је невероватно и ником ништа. Они најављују нова задуживања за 9 милијарди, а већ су земљу задужили 12. Па ко ће то и како да врати“, упитао је Илић.

Он је поставио питање и ко је и како дао сагласност за прављење америчке ваздухоповне  базе на Косову и Метохији , чији почетак изградње је најављен за јул ове године.

„Мене занима ко је дао ту сагласност. По Уставу Републике Србије Косово је део Србије , тако да смо ми морали да будемо питани за сагласност“, истакао је Илић.