САОПШТЕЊА
ШАРЧЕВИЋ МОРА ДА СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ЗБОГ МАЛЕ МАТУРЕ Назад
Датум: 19. Јун 2019. Време: 13:43

                                                  САОПШТЕЊЕ

 

     ШАРЧЕВИЋ МОРА ДА СНОСИ ОДГОВОРНОСТ ЗБОГ МАЛЕ МАТУРЕ

 

Нова Србија најоштрије осуђује бахатост министра просвете Младена Шарчевића после афере с тестовима за малу матуру и његово одбијање да за пропуст, због кога трпе мали матуранти у целој Србији, сноси одговорност.

Подсећања ради, ово је други овакав пропуст , први се десио 2013. године, за време мандата Владе  коју су чинили готово сви  који воде и данашњу Владу Србије. За разлику од Шарћевића, Жарко Обрадовић, тадашњи министар просвете имао је мало образа и знао шта је срам , па је после месец дана поднео оставку. Недопустиво је да се овакви пропусти понављају , нарочито , ако се зна да су БИА и полиција обезбеђивале тестове.

У Србији протестују  мали матуранти и то с пуним правом , јер се власт поиграва са њиховом будућношћу. То је невиђена брука за оне који воде Србију. Само би већа срамота била да протесте покрену још и  предшколци.

Власт у Србији у моменту , када сви који имају где да оду одлазе, својим чињењем шаље поруку и данашњим малим матурантима да овде ништа није регуларно и безбедно и да треба већ сада да почну да размишљају где да беже из овакве земље у којој се тестови за матуру купују на бувљаку, а министар не верује наставницима. Ако већ нису могли да сачувају тестове, требало је да свој деци омогуће упис у жељене школе без полагања завршног испита. А министар Шарчевић и сви његови заменици, помоћници и сарадници да поднесу оставке због своје неспособности.

То би било једино морално што у оваком моменту могу да учине.

 

Информативна служба Нове Србије

У Београду, 19.06.2019. године