КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Вучићу, врати питање Косова у СБ УН Назад
Датум: 25. Јун 2019. Време: 12:01

Илић: Вучићу, врати питање Косова у СБ УН

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да је политика коју води председник Србије скандалозна, јер се у Србији из албанске штампе сазнаје да Марко Ђурић преговара са Албанцима тека када преговори пропадну.

„Значи, јасно је да су преговори пропали, да Европска унија није успела ништа као посредник. И сада је последњи моменат да Вучић се захвали ЕУ и тражи да се преговори које је водила ЕУ пониште и питање Косова врати у СБ УН. И Албанци су рекли хоће Американце за посреднике, одлично идемо у СБ УН , тамо имају Американце, а имају и Русе и Кинезе. Питам председника зашто не тражи да се питање Косова врати у СБ УН? Од кога не сме? Кога се плаши и за чији интерес ради? Слушамо га месецима како најављује да ће одговорити контра мерама на таксе и ништа не чини. Само прети у празно. Зашто то не чини? Кога се плаши? Које су то контра мере о којима прича?“, питао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је ово Вучићу последња прилика да уради нешто за Косово и Србију.

Председник Нове Србије критиковао је министарку грађевине Зорану Михајловић због паушалних оцена колико ће коштати иградња појединих деоница аутопута.

„Она се фрља с цифрама. Коштаће 800 милиона евра ,а можда и више. А радове ће да изводи фирма Вестлија Кларка. Па постоји ли веће понижење које су могли да бнам приреде? Она прича о томед а је направила 300 километара пута. Изгледа да она ен зна колико је 300 километара. Нема шансе да је направила више д 100. Тих 300 смо направили Мрка, она и ја заједно за све мандате. Она је урадила 21 километар за шест и по година у Грделичкој клисури, мало завршних радова на аутопуту Прељина – Пожега и сада ово од Обреновца. И то они нису нормални . Упозоравао сам неколико пута тај аутопут је ризичан због клизишта, ако га отворе за саобраћај док се не среди клизиште код Умке, то ће направити хаос“, рекао је Илић.

Он  је додао да су поплаве у Србији последица неспособности власти, јер су „све раскопали и јер нигде нема одвода“.

„Они праве фонтане , а 30 одсто Београда нема канализацију . Треба Вучић да им дође у Борчу да им каже да ће он да им реши канализацију. Па шта ради председник Општине Палилула? Не може од лимара да се прави председник општине! Тај Јовичић зна шта је Ђилас доручковао, али зато не зна да у насељу у коме живи нема канализацију. Нико на локалу у историји није имао гору власт од ових“, навео је Илић.

Он је додао да је проблем дивље градње која се не решава и зграда које се праве на одводима.

„Они који после ових дођу неће моћи да реше све ове проблеме које су они нагомилали. То је катастрофа шта они раде. Вучић се пресамити он опомиње за ташне и ташнице, за Брионе , као да они нису његови, као да их он није довео и поставио ту. А овамо он решава и канализацију у Борчи поред својих несопобних кадрова и то када је велики део Београда потопљен.  Стварно не знам и питам се ко ће да врати све то што су нас они задужили. А до сада су нас задужили за 12 милијарди, Весић, најављује нове четири за метро, Зорана пет за путеве. Па ко ће људи то да враћа и како ?“, запиато је Илић.

Он је додао да народ треба да престане да верује Вучићу и његовим лажима , јер „Аца све нас мало зеза с оним својим осмехом и забринутом фацом, док нам држава пропада на свим пољима“.