ИЗ ОДБОРА НС
Председник Нове Србије Велимир Илић са својим блиским сарадницима присуствовао на Литургији у Манастиру Раваница Назад
Датум: 28. Јун 2019. Време: 12:15

КАО И НА ВИДОВДАН 1389. УЗ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА ДАНАС У МАНАСТИРУ РАВАНИЦИ БИЛИ СУ НАЈБОЉИ БРАНИОЦИ ОТАЏБИНЕ !


Председник Нове Србије Велимир Илић са својим блиским сарадницима, Председником И.О. Мирком Јовићем, чланом Председништва НС Надеждом Станимировић и чланом И.О. Светланом Јанковић присуствовали су данас на Литургији и помену свим јунацима изгинулих уз свог Кнеза. Поменути су и други браниоци Србије који су вековима следили Косовски и Лазаревски Завет. Након Литургије, Председник Илић и његова пратња су примљени са великом пажњом двојице Владика : Игњатија Пожаревачког и Максима Америчког, као и свих присутних свештеника, Игуманије и сестринства манастира Раваница.
Као и увек, посебно срдачан је био сваки контакт верујућег народа и њиховог Веље. Делегација Нове Србије и њен председник Илић током Свечане академије и за ручком седели су на почасним местима уз Владике, монаштво, свештенство и верујући народ. Пре поласка за Пирот Вељо Илић је дао кратку изјаву:
Очекивали смо да у Раваници видимо цео Државни врх.
Али, они из незнања или намерно тог дана праве непримерена славља и дернеке.
Очекивали смо да Председник Србије, генерали Специјалне јединице војске и полиције, ветерани и ратни војни инвалиди Србије из свих ратова, матуранти основних и средњи скола, студенти...буду у Раваници.
Не кривим их, знам да би дошли, али нема никог да им љубазно објасни где нам је свима место.
Нарочито их не позива " Вулинов врховни командант" , јер Он о Косовској бици и светом Кнезу Лазару мисли све најгоре.
Јер, да није било њихове жртве и Завета, који су постали угаони камен темељац српске народне идеологије, Он, би данас, ако треба и на Видовдан, да не трепне, потписао да Косово и Метохија немају никакве везе са Србијом и да су јој само баласт у срљању у своју државну пропаст.

Више фотографија у галерији