КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Брнабићкина нема владу, Вучић је њена цела влада Назад
Датум: 2. Јули 2019. Време: 11:55

Илић: Брнабићкина нема владу, Вучић је њена цела влада

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да премијерка Владе Србије Ана Брнабић није председница владе „већ икебана“, а да Владу Србије води Александар Вучић , који уговара све послове и води све пројекте.

„ Брнабићка прича глупости, како је плата порасла , како је Србија сигурнија земља. А ми све увозимо извоза скоро да нема. Евро се вештачки држи, дуг је све већи. Зорана прича да је изгрдила 300 километара пута. То су све неистине, То се лако израчуна спрам плаћених ситуација и ја гарантујем да је то све укупно за ових шест година мање од 100 километара“, рекао је Илић

Он је додао да је уништен и друмски и водени и железнички саобраћај.

„Ми смо толико безбедни да у сред ноћи може да вам улети воз са 12 вагона у двориште , на пружним прелазима који су зарасли у шибље излети воз и мало  , мало усмрти некога. Водни саобраћај се распао , авионски исто. Сви ресурси продати у земљи. Отварају аеродром у Лађевцима на коме ништа није урађено и на коме цивилни саобраћај не може да се реализује још 10 година“, казао је Илић.

Он је додао да Вучић на Видовдан „прави баханалије у Лађевцима, уместо да буде у Раваници да се поклони моштима Кнеза Лазара“.

„Село је потпуно пропало,сељаци секу вишње и бацају, бацају малине, а они причају о томе како село цвета“, истакао је Илић.

Он је невео да нема покретања државе без дијалога опозиције и власти и да је власт бахата , јер нема никакву контролу. Локалне власти су бахате и ево имате последњи случај хвале се како су дечка од 25 година поставили за председника Општине Пожега. Да је нешто добро и да имам шта, похвалио бих. Али ово нема горе“, истако је Илић.

Он је додао да је СНС признала да је државу претворила у партијску и да је две трећине директора постављено по партијском кључу.

„Ми немамо ни једну институцију , нама парламент не доноси одлуке. Једина институција је Председнштво СНС и сви чекамо када ће да заседа Вучићево председништво и шта ће они да одлуче. Сендвиччари и ботови ојадише ову државу , само њих треба наплаћати“, казао је Илић.

Он је позвао Вучића да укине Бриселски споразум, јер су се, како је рекао , за то створили услови.

Председник Извршног одбора Мирко Јовић говорио је о срамном тексту против председника Нове Србије који су објавиле једне дневне новине.

„Текст је наручен евидентно и само је питање шта је циљ. Да ли то владајућа странка преко својих медијских сатрапа покушава да скрене пажњу са суштине проблема којих у држави има на претек измишљајући неистине о председнику Нове Србије? Срамота је на шта данас личе поједини медији у Србији“, закључио је Јовић.