КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Председништво СНС преузело улогу Владе , а Главни одбор парламента Назад
Датум: 9. Јули 2019. Време: 13:49

Илић:  Председништво СНС преузело улогу Владе , а Главни одбор парламента

 

 

Председник Нове Србије Велимир Илић оценио је да је најава председника Србије Александра Вучића да ће се повући са места председника Српске напредне странке још једна његова „манипулација и маневар“.

„Он већ годину дана води кампању „Будућност Србије“ као да ће избори бити сутра. Изгледа да му је досадило место председника државе , па би сада мало опет да буде премијер. У Србији нема демократије , нема институција . Овде је улогу Владе Србије преузело Председништво СНС, а улогу парламента Главни одбор те странке. Све одлуке се доносе ту. Имамо једнопартијски систем. Један човек и једна партија се питају за све у овој земљи. И тачно је све што један део опозиције каже за Вучића и Вућић о њима. Не нападају се они без разлога, имају исте менторе у Бриселу. Е све док владе буду постављали ти њихови ментори, Србији се црно пише“, оценио је Илић на конференцији за новинаре.

Он је навео да Вучић само прича о мерама према Косову , али да никакве конкретне мере нема, нити их уводи.

„Прва и основна мера мора да буде да се обустави изградња аутопута Ниш – Приштина. А не да министарка саобраћаја каже како је то приотритет. Они ништа нису урадили да заштите Србе на Косову. Председник каже како их снабдева робом и да га не питамо како, па још се хвали да је Робин Худ. За Косово мора да постоји јасна стратегија и план. Нашим људима који су у опасности обезбедити да живе у Србији, али да услов буде да ништа не смеју да продају. Једном ће доћи време када ћемо , ако будемо водили паметну политику моћи да вратимо Косово“, истакао је Илић.

Председник Нове Србје је додао да Србијом у свим сегментима „влада мафија“.

„Вама 125 грама малине у продавници кошта 130 динара, а сељаку кило откупљују за 120 динара. Што значи да та њихова кумовска мафија којој су дали дозволе за хладњаче и паковања зарађује преко 1000 динара по килу. Тако је и са вишњама и са боровницама. Сељак је уништен. Србија никада у историји није имала мање свиња. Ми ништа своје више не производимо. Извоз је скроз обустављен због вештачког одржавања курса евра. А увоз је у експанзији. Србија то не сме себи да дозволи. Србија има капацитете да производи све што јој треба и може да увози само јужно воће и то што не успева код нас. Али овде је све подређено интересима појединаца који се богате на штету државе. Ово је исто оно време и исти људи који су владали и у доба деведесетих и ојадили Србију у време црвено-црне коалиције“, навео је Илић.

Он је додао да Србији никада неће бити боље док  „Весић, Мали , Триван и Дикнићева екипа политички не умру“.

„Да би се Србија родила , они морају политички да умру“, закључио је Илић.

Снимак конференције је на линку :

https://www.youtube.com/watch?v=UhF3PrclYjY