КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Дела, а не речи Назад
Датум: 16. Јули 2019. Време: 17:24

Извештај са конференције за новинаре

Дела, а не речи

 

На данашњој конференцији за новинаре, председник Нове Србије Велимир Илић осврнуо се на посету председника Француске Србији. У свом излагању рекао је да му је драго што је Макрон говорио о љубави према Србији, али га је подсетио да је на захвалност и љубав заборавио на прослави стогодишњице од завршетка Великог рата. „Приликом посете делио је комплименте и Србији и њеном председнику, говорио о великој љубави између Србије и Француске, али нисмо чули првау подршку у смислу потеза које ће Француска повући у име те љубави. Није рекао да ће, рецимо, Француска преиспитати своју подршку независности Косова. Чини се да су дела и речи у супротности. Где је ту љубав? Изгледа да су ту послови“.

Он се дотакао потписивања великог броја споразума и најављеним пословима, као што су изградња метроа у Београду, куповина Аеродрома и куповина Комерцијалне банке.  

Говорећи о пословима које закључује српска влада Илић је закључио: „Србија је на распродаји!“

 

На конференцији је говорио и о председнику Србије Александру Вучићу, закључивши да је „Вучић један обичан циркузант који свом народу пише писма. Да је само половину средстава која је уложио у своју кампању „Будућност Србије“ определио за помоћ пољопривреди, не би било проблема са малинарима. Србији је потребан озбиљан председник, а не овај „ријалити шоу“ мајстор. После 7 година на власти, он се и даље вади на претходне владе.“.

Илић се дотакао и градитељских подухвата Горана Весића, заменика градоначелника Београда: „Весић је велики градитељ. Гради човек гондоле, фонтане и разне неке глупости. Народ му каже – треба нам канализација, а он закључи – ево гондоле!“

 

Велимир Илић конференцију је завршио речима: „Неће Србији бити боље док Новак Ђоковић не престане да се бави тенисом и уђе у политику. То би био прави председник!“