КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Србија нема институције, води је Председништво СНС Назад
Датум: 23. Јули 2019. Време: 14:14

Илић: Србија нема институције, води је Председништво СНС

 

Председник Нове Србије Велимир Илић  изјавио је да се све одлуке које се односе на државу не доносе ни у једној институцији већ у Председништву СНС.

„ Нема више донета одлука на седници Владе, то се више не спомиње. Само слушамо донета одлука на Председништву СНС. То је изгледа најважније тело у земљи које о свему одлучује. За седам година Вучић и тај његов узак круг људи уништили су Србију на свим пољима. Шљива кошта 10 динара по килограму, а брање по килограму кошта 10 динара. Па коме се исплати да ради. Уништили су привреду , довели неке шљиваре и прљаву технологију , најављивали „Тенис“ немачки и сада од тога ништа. Нико више не помиње „Тенис“ и производњу свиња“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је додао да Србију води само једна странка и да „ни Дачић ни СПС , ни Љајић, ни Вулин не постоје , већ су то Вучићеве крпе за потирање“.

„Сваки частан човек изашао би из те и такве владе. Ивице, не прави се луд. Видиш ти све. Ништа се ти и твоји министри не питате , ви сте сви Вучићу крпа за потирање. Теби гурну микрофон и певаш , праве будалу од тебе,а ти неки вајни министар дипломатије. Срам вас било. Срам било и Томислава Николића који је сада побегао и нигде га нема. Сместио је своје синове, а народ израдио. Он је био кандидат на изборима, а онда су испливали Брнабић, Вулин , Ђорђевић, Неша Слина. У Србији више не постоји вишестраначје. Постоји једна странка и један човек који о свему одлучује . Он је укинуо све институције . Немамо ни парламент , ни владу , ни судове. Владу Србије води амерички амбасадор. Рамуш Харадинај је његов пријатељ и немој да се праве луди. Вучићева Српска листа га је довела на власт, Вучић му је направио владу. А сада као за жилет је стао рат. О каквом рату они то причају када су они добри пријатељи и блиски сарадници. Кога они више лажу“,  питао је Илић.

Он је истакао да је Вучић схватио да је ништа није урадио па је сада дошао на нову идеју, а то је да прави балкански савез.

„Он и Макрон се договорили да праве балканску унију. И сада ће он Србију да увуче у тај пројекат са Алабанијом , Македонијом, Црном Гором, Босном и како је сам рекао Косовом. Да укине Србију и да имамо тутора. Ми знамо како се завршила прича са удруживањима и да смо на крају имали грађански рат. Вучић није способан да од Србије направи озбиљну државу. Он је на Калемегдан довео сендвичаре и они дириговано аплаудирају Макрону који им каже па Косово је независна држава исто као и ви. Они на то аплаудирају и кличу. За озбиљну државу и председника Косово је окупирано и ми га једног дана желимо ослободити, а не да кличу и аплаудирају сендвичари по налогу када Макрон каже да је независна држава“, рекао је Илић.

Он је додао да са параламентарним треба расписати и председничке изборе, јер је “ постало јасно да председник Србије није способан да води државу“.

„Овој држави требају нормални људи. А не да нам државу воде педери и лезбејке. Склањајте се , доста је било и оставите да државу воде они који знају. Поделили сте функције неспособнима. Тај Чадеж  који вам води Привредну комору, ја му не би дао да води и кокошињац. Брнабићка води владу, Марка Благојевића поставио дечко да води инвестиције око поплава. Ови морају да оду , јер с њима Србије бити неће“, закључио је Илић.