КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Када оде Вучићев цунами требаће 50 година да се опорави Србија Назад
Датум: 30. Јули 2019. Време: 14:20

Илић: Када оде Вучићев цунами требаће 50 година да се опорави Србија

 

 

Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је да би он да види било коју нестручнију владу у свету од оне која данас води Србију и упозорио да ће, када СНС и Вучић оду с власти једном, требати 50 година да се држава опорави од штете коју јој наноси ова власт.

„ Ми имамо владу у којој се не зна шта је ко завршио. Неки немају ни регуларно завршену средњу школу. Грађевину води економиста , пољопривреду правник. Све је уништено од саобраћаја и грађевине, преко пољопривреде до здравства и просвете. Једино што они знају добро да раде је да пљачкају народ преко акциза на струју и на гориво. Ево подигли су цене путарина, цене у продавницама скачу, све скупо ко ватра , а евро пада. Па која је ту логика ? Трговина пукла, привреда уништена , све домаће фирме растурене“, рекао је Илић на редовној конференцији за новинаре.

Он је подсетио да је председник Србије најављивао бројне стране инвестиције , од којих, како је рекао, данас нема ништа.

„Присетите се најава о доласку Мерцедеса у „Икарбус“. Па то приче , па феште па Србија ће производити српски мерцедес . Од тога данас ништа. Нико више не спомиње то. Фијат су најављивали као гиганта, а онда су га уништили са својим менаџерима који су продавали аутомобиле за велике провизије. Па долазе инвеститори у прибојски ФАП. Производиће се најбољи камиони у Европи. И од тога ништа и нико то више не помиње. Продали су ЕР Србију Арапима , довели неког индијанца из Аустралије који је на крају побегао, а Србија диже кредите и плаћа дуговове за губитке ЕР Србије. Праве фешту отварају аеродром у Лађевцима , па причају о цивилним летовима ,а услови за тако нешто не постоје и од тога нема ништа као од свега што сам претходно навео. Тако се Вучић вратио од Меркелове и на сва звона огласио да долази краљ свиња у Србију . „Тенис“ ће да производи четири милиона свиња, то најаве, даје се земљиште, само што нису. Ево месецима ни „Тенис“ нико не спомиње. Иста прича је са ПКБ Београд, ИМТ за које су најављивали долазак Индијаца, само маркетинг и епп од реализације ништа“, навео је Илић.

Он је додао да је „највеће зло у Влади Србије Зорана Михајловић која сваког месеца оштети преко разних уговора Србију за неколико десетина милиона евра“.

„Она зато прави аутопутеве и то слободном погодбом, јер ту може да узима највеће паре. Никада тако велики пројекти нису могли да се раде без тендера. Уништила је све домаће путарске фирме од ПЗП Београд, преко Врања, Крагујевца, „Путеве Ужице“ , те домаће фирме не раде ни као подизвођачи. Ради неки „Инртел“ из Бања Луке за који никада нисам чуо док сам био министар грађевине. Путари треба да  подигнете глас, она је од вас направила крпу, а ја знам да сте били најбољи у Европи. Она се у грађевину не разуме , једино што се разуме у малтер и то онај као пудери које наноси на лице да изгледа лепо. И Вучић је брани што је пукао аутопут у Грделичкој клисури после месец дана њеног камповања са целим министарством тамо. Не знам зашто је брани и шта ту може да се брани. А и он се у све разуме од ливања челика, до ситуације у Бору, крпљења аутопута. Обично ко се у све разуме испостави се да ништа не зна. Упозоравам панзионере да им се црно пише са овим повећањима цена. Ко преживи ову пљачку народа и државе, причаће“, закључио је Илић.

Снимак са конференције је на линку

https://www.youtube.com/watch?v=ILi255kc5zA&feature=youtu.be