КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Од септембра сви у заједничку борбу против извршитеља Назад
Датум: 6. Август 2019. Време: 13:51

Илић: Од септембра сви у заједничку борбу против извршитеља

 

 

Председник Нове Србије Велимир Илић позвао је све грађане Србије који су „оштећени од јавних извршитеља“ да се јаве у централу странке или контактирају правни тим Нове Србије на мејл или телефоном како би се, како је рекао, кренуло у „заједничку борбу против савремених харачлија“.

„ Правни тим Нове Србије примаће све грађане и документацију која потврђује да су оштећени од јавних извршитеља. Покренућемо судске поступке за отимачину, па ако не успемо да се изборимо у Србији, ми ћемо ићи до Стразбура. Та и толика пљачка народа није нормална. Људи за неплаћен рачун од 1000 динара плаћају 20.000 и 30.000 динара, од чега су награде извршитеља највеће. За дуг од пар хиљада евра продају народу станове и куће. А пљачкају само сиротињу. Тајкуне и мафију која дугује по неколико милиона евра нико не дира. Њима прогласе стечај и ником ништа , али зато грађани плаћају цех“, рекао је Илић на конференцији за новинаре.

Он је затражио укидање Инфостана и навео да је то „пљачкашка фирма које је посредник између грађана и комуналних предузећа“.

„Као да ми не знамо где је водовод и топлана па не можемо рачуне да плаћамо тамо. Инфостан је пљачкашка фирма која у договору са јавним извршитељима пљачка народ. Морају да се створе услови за репрограм дуга , посебно када се зна да народ једва преживљава, а не вама без опомене, без суда , без ичега пошаљу решење о извршењу које морате да платите и немате право жалбе. Они шаљу решења и на плаћене рачуне, немилосрдно пљачкају народ који нема избора и зато имате све чешћа самоубиства по Србији. Овај режим ништа није урадио, привреда мртва , од најављених страних инвестиција нема ништа и нашли су да преко јавних извршитеља пљачком грађана пуне буџет“, навео је Илић.

Он је додао да му је „један од извршитеља рекао да они месечно зарађују на пљачки народа и по 200.000 евра“.

„С ким они деле те паре? Сви извршитељи су постављени по партијској линији СНС. И имају договор с њима. Овај режим све ради да ојади овај јадни народ ,а онда да нас са њихових медија убеђује како нам одлично иде  и приказује благостање“, рекао је Илић.

Он је коментаришући  недавни састанак дела опозиције окупљеног око Савеза за Србију и власти казао да је „срамотно да те састанке организују исти ментори и да опозиција пристаје да иде на такве састанке“.

„Вучић вам ни јоту неће изаћи у сусрет. Он ће све урадити да очува власт. Једини начин борбе с њим је на улици, али са јасним циљевима и јасним захтевима, а не са протести које сте пустили да пропадну зато што немате јасне захтеве. Зато и јесте савез за Србију на 11, 12 одсто. Вас 12 на 12 одсто. То је ништа! У оваквој Србији, уз овакав терор који власт сваки дан спроводи над народом опозиција мора да има 35 одсто. Ако нема , нема даље приче. Не можемо да причамо о будућности с опозицијом која има 11 одсто! Значи да не умете да се борите с њим. Онда господо идите чувајте овце. Позивам све оне који су озбиљно против Вучићевог режима да од септембра обновимо протесте који су пропали и да не одустајемо док Вучић не оде. А наравно да постоје начини да се изборимо , ако не у институцијама и на нерегуларним и покраденим изборима, онда на улици. И свако ко иде код Скота по мишљење, у амбасаду САД и пристаје да се састаје са Вучићем под условима западних ментора и пристаје да елиминише утицај Русије из Србије, што им је била једна од тема разговора, треба да буде прецртан као озбиљна опозиција. Србији је доста тих које запад доводи на власт. Време је да Србија сама бира. Треба да пустимо народ да он испили лидера, а  не да се ми намећемо, па протести пропадну“, рекао је Илић.

Он је додао да Србија мора да се окрене сарадњи са земљама које су јој стварни пријатељи , а не да се додворава онима који су је бомбардовали.

„ Мора јасно да се зна ко је опозиција , а ко сарађује с Вучићем. Он прави своју опозицију, а онда то није права опозиција. Нема разговора и преговора с њим под патронатом западних ментора. С њим само може улицом да се бори, ако стварно хоћемо да направимо нормалну државу“, закључио је Илић.