КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
Илић: Вучићу, ти си највећи лажов кога је Србија икада имала Назад
Датум: 13. Август 2019. Време: 13:25

Илић: Вучићу, ти си највећи лажов кога је Србија икада имала

 

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је данас да председник Србије Александар Вучић „лаже за скоро све што каже“.

„Вучић је лажов каквог Србија не памти. Лагао си да су те пред Председништвом бранили грађани. Ти твоји сендвичари које плаћаш не би стигли из разних крајева Србије за толико. Браниле су те „Кобре“ у цивилу и они су испребијали оног момка. Имамо сва имена и презимена припадника „Кобри“ који су те бранили“, рекао је Илић.

Он је додао и да су све Вучићеве приче о инвестицијама једна велика лаж и да је „ на делу незапамћена пљачка државе“.

„Причате о 300 километара пута. То је деоница као од Београда до Владичиног Хана. Пут који отвараш 18. августа , радове сам отворио ја 8. августа 2014. А ви сте за шест година урадили 21 километар. Узми дигитрон па израчунај, ако не знаш да рачунаш да је то мало више од три километра годишње. И урадили сте део аутопута у Грделичкој клисури који није тада могао да се заврши , а и то вам је пукао асфалт после месец  дана. Тако је то када министарство саобраћаја, води економиста, министартсво пољопривреде правник, а трговине и туризма лекар.Тражиш од Брнабиће да те убаци у тим за инвестиције. Па то је фарса , све инвестиције водиш ти. Пошто имаш неспособне локалне самоуправе ево сада си на себе преузео и њихов посао па ћеш ти да им уводиш канализацију и правиш школе. Коме правиш школе несрећо, када све што може и што је способно побеже из ове земље. Остале само бабе и деде. Ти само умеш да изађеш на телевизију и да баљезгаш у тим обраћањима народу. Много си се заиграо, Вучићу, отимаш све што може да се отме и то ће те скупо коштати“, оценио је Илић на конференцији за новинаре.

Илић је подсетио да је Влада Рамуша Харадинаја направљена уз помоћ Српске листе.

„ Нисмо ти ми то заборавили. Твоји посланици са Српске листе су подржали отимање Трепче од Србије, они су давали легитимитет тој власти“, рекао је Илић.

Председник Нове Србије је истакао да су и он и странка мета напада Вучићевих медија и Српске напредне странке.

„Последња писања „Курира“ су бесрамна. Толико лажи и неистина у 21. веку је незамисливо. Па ја сам отац петоро деце и деда шесторо унучића. Замислите како се осећала моја породица када то гледа. Где су удружења новинара и РЕМ да се огласе поводом напада на мене. Нико ни од колега из опозиције није ме подржао , нити стао уз мене. Ову борбу водим сам уз подршку странке и породице и нећу се предати и посустати. Добићу „Курир“ на суду. Они пишу свашта и баш их брига, отворено кажу платиће казну, али нема нигде одговорности. А пишу лажи и неистине. Па замислите  када бих ја тако о Вучићу износио све оно што се прича као да му је отац Албанац или да је ухваћен с транвеститом. Ја се тиме никада нисам бавио, јер разумем колико ту трпи породица. Мени је жао његове деце да бих тако нешто причао. А они не маре ни за шта , љажу људе , пишу шта стигну и нико не одговара за то“, казао је Илић.

Он је додао да је Србија постала земља у којој нема ни једне институције.

„Изборе расписује и одређује Председништво СНС. Па шта ради парламент, шта ради председник Србије? Ово никада није било , оволико јавашлука и анархије. И то јесте разлог зашто ти Вучићу и твоја клика морате да одете. Уништили сте државу потпуно. Све сте разорили. Зато позивам грађане да покажемо да смо живи , да изађемо и да их потучемо на изборима . Вучић и СНС после тих избора морају да нестану, да им се забрани бављење политиком. Мора да се спроведе лустрација“, закључио је Илић.