КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
ИЗБОРИ УОЧИ ИЗБОРА! Назад
Датум: 29. Август 2019. Време: 14:35

Извештај са конференције за новинаре Нове Србије

ИЗБОРИ УОЧИ ИЗБОРА!

 

На данашњој конференцији за новинаре Нове Србије говорили су председник Извршног одбора Мирко Јовић и генерални секретар Нове Србије Пеђа Милосављевић.

 

Они су присутним новинарима најавили предстојећу скупштину Нове Србије, која је заказана за 5. октобар у Чачку. Говорећи о овој најави, генерални секретар је рекао да је ово Изборна скупштина Нове Србије и да ће бити изабрано ново руководство, као и нови Програм Нове Србије.

„Када би морали да у једној речи окарактеришемо политички програм Нове Србије, могли би да кажемо да је коренито другачији од програма свих политичких странака које тренутно постоје.“ – рекао је Милосављевић и најавио потпуни отклон Нове Србије од неолиберализма.

 

Господин Јовић је у свом обраћању објаснио да је скупштина ванредна само по термину одржавања, али да никако не осликава било какве проблеме у странци. Он је објаснио да се Нова Србија интензивно припрема за предстојеће изборе и да озбиљно приступа кампањи и због тога „речено спортским речником бирамо своју екипу која ће изаћи на изборе и на најбољи начин представити странку и њен програм.“.

Председник Извршног одбора Нове Србије објаснио је да је 5. октобар врло пажљиво изабран за дан одржавања скупштине, јер „Нова Србија не бежи од тековина 5. октобра – ни позитивних ни негативних. Ми смо реални и морамо да бранимо најбоље што је донео 5. октобар, јер је најбоље дошло управо преко Нове Србије и њеног председника Велимира Илића“.

Он се у свом излагању дотакао и тренутне власти и катастрофално лошег стања у држави, нагласивши да нико не може довести у питање опозиционо деловање Нове Србије и њеног председника уз оцену да је „Нова Србија најозбиљнија опозиција у држави“.

Мирко Јовић је нагласио да се Нова Србија спрема за самостални излазак на изборе, али да то не значи да нису спремни за коалиције са онима који прихватају Програм Нове Србије. Конференцију је закључио речима да Нову Србију не занимају мандати и краткотрајни резултати, већ да се боре за слободну у суверену Србију.