ВЕСТИ
Извештај са конференције за новинаре председника Нове Србије Велимира Илића Назад
Датум: 26. Јануар 2017. Време: 19:36

Председник Нове Србије Велимир Илић, изјавио је данас да је потпредседник странке Драган Јовановић искључен из те странке, јер се како је навео понашао супротним одлукама Председништва и Извршног одбора.

Илић тврди да је Јовановић био на задатку да Нова Србија нестане са политичке сцене и да сви пређу у Српску напредну странку.

Председник Нове Србије је на данашњој конференцији за новинаре показао нову фотографију на којој се види министар здравља Златибор Лончар са члановима Земунског клана на базену у Шилеровој улици.

И премијер, каже Илић, лаже да је Лончар оперисао Спасојевићевог оца па га онда овај одвео га на пиће. Лончар није могао да оперише, тада је био на специјализацији, коју је завршио у септембру 2003. године.

,,Ово вас је уболо у срце", поручио је Илић, који је истовремено затражио смену Лончара и госпође министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић, због бројних намештених тендера.

- Нисам хтео да примим Коридоре док се не уради експертиза. Има много малверзација, проблема, који су остали неразрешени. Све ћемо пречешљати", истакао је Илић.

Говорећи о малверзацијама у Коридорима, он каже, да Михајловић све своди на лаж и истрагу шта сам урадио да бих добио тај извештај и ко ми га је дао, а кључно питање је шта је она урадила да се спречи криминал и шта је са починиоцима? Где су се слиле паре?

- Како су додељени неки послови на коридорима без тендера? Није тачно да се нико није јавио на тендер, чија је вредност била 750 милиона евра. Два посла без тендера су деоница Обреновац - Сурчин, чија је вредност 250 милиона евра и обилазница око Београда, а вредност тог посла је 500 милиона евра, рекао је Илић.

- Говорим о 25 милиона евра. Плаћено је више, а ништа није урађено на Коридору 10, а препоштени Вучић говори о „транге-франге“. Буди мушко, изађи у јавност и дрмни неког од тих лопина", рекао је Илић.

Илић каже да жели демократску Србију, где ће се знати све, а не да буде лажних напада .

- Тачно је да ми је аутомобил узет испред Хале „Спенс“ и постоје сведоци да није био паркиран на месту за инвалиде. Тачно је да су ми вратили аутомобил и да ми нису наплатили казну. Небојша Стефановић, уместо да се бави борбом против корупције, покушава да забашури неке ствари. Стефановић не ради свој посао", рекао је Илић.

- Још један разлог мог данашњег обраћања је моја одлука да постанем први узбуњивач у Србији. Као што знате прошле године је донет Закон о заштити узбуњивача. Узбуњивачи су они који треба да пријаве све неправилности које уоче и ја сам то урадио“, рекао је Илић .

Он је истакао да је зато што износи истину „добио нападе из свих оружја.“

- Како обичан грађанин да буде узбуњивач када ја овако пролазим? - упитао је Илић. 

Председник Нове Србије је рекао да нису тачни наводи који се пласирају да је све почело након што је премијер одбио да га постави на чело Коридора.  

- У записнику од 19. новембра са седнице Председништва и Извршног одбора види се да сам изнео на тој седници чињенице да је народ разочаран, да све пропада и да нећу прихватити да водим Коридоре јер сумњам да тамо цвета криминал. На састанку је била и Дубравка Филиповски, која је то пренела својој вези у СНС и тада све почиње, рекао је Илић.

Он је додао да се  појављују „сведочења људи који треба убеде јавност да је све што говори лаж“ и навео да су то: Зорана Михајловић, Биљана Поповић Ивковић, Лончар, Небојша Стефановић.

- Небојша Стефановић каже да је Велимир Илић човек коме се не може веровати. Наравно да ми се не може веровати јер да сам ја дошао на место директора Коридора све криминалне радње би изашле на видело, рекао је Илић.

Он је најавио да ће све предати Тужилаштву и додао „па нека они доказују да ли Стефановић зна Ђуровића и јесу ли кумови.“

Говорећи о Биљани Поповић–Ивковић и њеној изјави да Велимир Илић не говори истину, он је подсетио да је државни секретар МУП-а некада водитељка на РТС и супруга Банета Ивковића.

- Истражите  какве везе Ивковић  има са Коридорима и где му ради син, рекао је Илић.